medie

En samling af videoer, podcast, etc. om mangfoldighed, inklusion og repræsentation i dansk film


Hvor langt er du villig til at gå for at redde den, du elsker? Filmstemmer

Nikolaj Lie Kaas tager på en af de voldsomste rejser i dansk filmhistorie i ’Vejen hjem’. I rollen som elitesoldaten Christian drager han afsted for at hente sin voksne søn, der har sluttet sig til Islamisk Stat, ud af Syrien. Filmstemmer har talt med filmens idémand, journalisten Nagieb Khaja, og instruktøren bag filmen Charlotte Sieling, om en historie, der er baseret på mange års research og rejser i Mellemøsten, og som forsøger at samle alle indtrykkene i spørgsmålet: ’Hvor langt er du villig til at gå for at redde den, du elsker?’

“På tre plakater blev de kridhvide skuespillere i ‘Fædre & Mødre’, ‘Riget Exodus’ og ‘Familier’ erstattet af skuespillere af mange etniciteter og køn. ’Et større billede’, hed kampagnen, der forsøgte at vise, hvor gammeldags den danske film- og tv-branche tænker i 2023. Nu er to af kvinderne bag kampagnen, skuespillerne Sandra Yi Sencindiver og Laura Allen Müller, tilbage med et nyt indspark, ordbogen ’Dinosauren i rummet’.”

FILMSTEMMER

PODCAST | 2023

“De taler om betydningen af at være repræsenteret i populærkulturen og ikke mindst, hvad det betyder, hvis man bliver misrepræsenteret. Gæster: Mira Skadegård, adjunkt på Institut for Kultur og Læring på Det Humanistiske og Samfundsvidenskabelige fakultet, Carmina Guldmann, bestyrelsesmedlem Danmarks Intersektionelle Højskole og Celestine Fauer, aktivist og debattør.”

SERIESERVICE

PODCAST | 2022

Repræsentation i film og tv-serier Serieservice

I denne udgave af ”Serieservice” ser Zissel Astrid Kjertum-Mohr nærmere på repræsentation i film og tv-serier. Gennem filmene “Mit Afrika” og “Sume – lyden af revolution” og tv-serierne “Det lille hus på Prærien” og “Reservation Dogs” og dykker hun sammen med sine gæster ned i kolonialismens historiefortælling, magt, undertrykkelse, racisme og identitet. De taler om betydningen af at være repræsenteret i populærkulturen og ikke mindst, hvad det betyder, hvis man bliver misrepræsenteret. Gæster: Mira Skadegård, adjunkt på Institut for Kultur og Læring på Det Humanistiske og Samfundsvidenskabelige fakultet, Carmina Guldmann, bestyrelsesmedlem Danmarks Intersektionelle Højskole og Celestine Fauer, aktivist og debattørSee omnystudio.com/listener for privacy information.

Mere mangfoldighed på film Dato – arkivet

Er du hvid, midaldrende, slank og heteroseksuel, så er chancen for, at du kan spejle dig i danske filmkarakterer stor. Samtidig ser eksempelvis farvede, homoseksuelle, folk med handicap og ældre kvinder sig forbigået, når det kommer til bærende roller. Nu vil en række skuespillere have kulturministeren til at gribe ind. Initiativtager bag kampagnen ”Et større billede”, Laura Allen-Müller fortæller her om sine oplevelser med diskrimination, og hvordan hun håber, filmbranchen kan ændre sig. Medvirkende: Laura Allen-Müller, skuespillerVært: Thomas Buch-AndersenTilrettelægger: Rikke Romme og Elisabeth Røhl YskesLyddesign: Søren Valur og Ida Skovsgaard Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

“Er du hvid, midaldrende, slank og heteroseksuel, så er chancen for, at du kan spejle dig i danske filmkarakterer stor. Samtidig ser eksempelvis farvede, homoseksuelle, folk med handicap og ældre kvinder sig forbigået, når det kommer til bærende roller. Nu vil en række skuespillere have kulturministeren til at gribe ind.”

DATO

PODCAST | 2023

“Diêm Camille & Malaika Berenth Mosendane er gæsterne. Sammen taler vi om, hvorfor repræsentation er vigtig. Vi spørger Diêm og Malaika, hvem de selv så op til, da de var unge? Desuden diskuterer vi, om vi mon ønsker “repræsentation blot for repræsentationens skyld”, og de nuancer, der nogle gange mangler, som kan skabe huller, vi skal være opmærksomme på ikke at falde ind i.”

A SEAT AT THE TABLE

PODCAST | 2023

FILMKLUB – DEN LILLE HAVFRUE feat. DIEM CAMILLE & MALAIKA BERENTH MOSENDANE A Seat At The Table

Halle Bailey, den unge og nye skuespiller i rollen som Den Lille Havfrue skabte vidtspredte reaktioner. Særligt de video-reaktioner, der gik viralt på internettet af unge små sorte og brune piger, gjorde stort indtryk hos os. De små børn og unge verden over så traileren i vantro, nogle jublede og andre havde glædestårer i øjnene, fordi de kunne spejle sig i deres yndlings Disney karakter. Et break the internet øjeblik der også polariserede filmens fans, hvor der sideløbende med en udelt glæde for filmen også opstod en modstand fra folk, der gik så langt som opfordrede til boykot af filmen.Dagens afsnit er en live podcast-optagelse fra forpremieren på Den Lille Havfrue, vi viste i Empire Bio i samarbejde med Disney Danmark. Diêm Camille & Malaika Berenth Mosendane er gæsterne. Sammen taler vi om, hvorfor repræsentation er vigtig. Vi spørger Diêm og Malaika, hvem de selv så op til, da de var unge? Desuden diskuterer vi, om vi mon ønsker “repræsentation blot for repræsentationens skyld”, og de nuancer, der nogle gange mangler, som kan skabe huller, vi skal være opmærksomme på ikke at falde ind i.🤎 Rigtig god lyttelyst.🤎Tak for den tid, I bruger sammen med os.Nyd sommeren og pas på hinanden derude.Artworkfoto: Liv HabelJingle: Awinbeh AyagibaKlipper: Mie Brandstrup Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

VIFTEN feat. FREDERIKKE ASPÖCK & CAROLINE HENDERSON x live i Empire Bio A Seat At The Table

A Seat At The Table inviterede til forpremiere på den nye danske film, Viften, den 19. april i Empire Bio på Nørrebro.Inden filmen blev vist på det store lærred, tog vi en samtale med filmens instruktør, Frederikke Aspöck og skuespiller, jazz ikon Caroline Henderson. Viften er et godt udgangspunkt både for at støve af og igangsætte adskillige vigtige samtaler om alt fra historieforståelse til kunstskabelse og ikke mindst retvisende repræsentation på de to områder. I dagens afsnit kommer vi blandt andet ind på, hvad der har været det sværeste i den 8-årige proces filmen har været undervejs, og hvad det har haft af betydning for den endelige film. Derudover kan du bl.a. høre, hvilke tanker folkene bag filmen har gjort sig for at afbilde den fysiske og verbale vold, der foregår i filmen.Du kan se filmen i biografen allerede nu landet over, og ved at lytte til det her afsnit, kan du også varme op til den vilde og mangefacetterede oplevelse som Viften er.Tøv heller ikke med at dele jeres oplevelser og tanker om filmen med os. Vi glæder os til at høre fra jer. Filmresume:Den danske film 'Viften' handler om Danmarks kolonifortid i Dansk Vestindien i 1848.Anna Heegaard og Petrine er tætte veninder. Begge kvinder er farvede, men deres levevilkår er vidt forskellige – Anna er fri og ejer den slavegjorte Petrine. Anna lever sammen med generalguvernør Peter Von Scholten på sit landsted, hvor hun styrer hjemmet, formuen og sin elskede og betroede husholderske Petrine. Alt er tilsyneladende, som det skal være, indtil rygterne om et oprør begynder at svirre. For hvilken side står Anna og Petrine egentlig på – og er det den samme?I instruktørstolen finder man Frederikke Aspöck, der i 2019 stod bag fængselsfilmen De frivillige, og manuskriptet er skrevet af Anna Neye, som også spiller med i filmen og er kendt fra 'Normalerweize'. 🤎 God lyttelyst 🤎Artworkfoto: Liv HabelJingle: Awinbeh Ayagiba Klipper: Mie Brandstrup Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

“I dagens afsnit kommer vi blandt andet ind på, hvad der har været det sværeste i den 8-årige proces filmen [Viften] har været undervejs, og hvad det har haft af betydning for den endelige film. Derudover kan du bl.a. høre, hvilke tanker folkene bag filmen har gjort sig for at afbilde den fysiske og verbale vold, der foregår i filmen.”

A SEAT AT THE TABLE

PODCAST | 2023

“Vi ønsker at skabe lommer af plads i hverdagens trummerum, hvor vi både kan have det sjovt, sammen med alle jer, mens vi samtidig udvider samtaler om repræsentation, der taler ind et behov vi har som publikum for forskelligartet og opbyggelige fortællinger.”

A SEAT AT THE TABLE

PODCAST | 2023

A SEAT AT THE … CINEMA A Seat At The Table

I dagens afsnit løfter vi sløret for vores nyeste babe: A Seat At The Table – FILMKLUB, hvor vi udvælger en række film, der har relevans for os. I samarbejde med Empire Bio vil vi vise film, der tilbyder en spejling og giver en ekstraordinære filmisk oplevelse. Vi ønsker at skabe lommer af plads i hverdagens trummerum, hvor vi både kan have det sjovt, sammen med alle jer, mens vi samtidig udvider samtaler om repræsentation, der taler ind et behov vi har som publikum for forskelligartet og opbyggelige fortællinger.Ved hver filmvisning vil der være en panel-samtale om filmen med gæster, der har særlig indblik og kan indramme hver enkelt film.Disse samtaler vil efterfølgende blive udgivet som podcastafsnit. Der er så meget at glæde sig til.Hvis I allerede nu sidder og har ønsker, ideer eller andet til film, vi skal have på programmet,er I meget velkomne til at komme med input til både nye, gamle, korte eller lange titler.Vi er lutter øre!<3 Artworkfoto: Liv HabelJingle: Awinbeh Ayagiba Klipper: Mie BrandstrupStudie: The Lake Radio Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

BAD BITCH feat. Lucia Odoom A Seat At The Table

Det hænder i ny og næ, at vi får forespørgsler om tage bestemte emner op, og det må man sige, at der er kommet til det her afsnit.Danmark har fået sin første ungdomsserie, der er skrevet af en sort kvinde, instrueret af en sort kvinde og med et bredt udvalg af sorte og brune mennesker i besætningen foran og bag kameraet på landsdækkende public service kanal. Der er tale om serien, Bad Bitch, instrueret af Patricia Bbaale Bandak.En serie der ramt Danmark med storm og Danmark har kvitteret med rosende ord og klapsalver. Vi spæder til den energi sammen med vores yndlings-popkulturanalytiker og anmeldergeni, Lucia Odoom.Siden vi fik kendskab til seriens tilblivelse har vi glædet os, men også været tilbageholdende. I dagens afsnit taler vi om, hvorvidt vores bias en hindring eller en fordel i forhold til tilgå den længeventet serie på en ærlig måde. Forventer vi for meget af den slags projekter og hvorfor?Alt sammen flettet ind med, hvad der i Bad Bitch har gjort størst indtryk på os 3 hver især.Glæd jer. Bad Bitch kan streames på DRTV lige nu.Artworkfoto: Sissel AbelJingle: Awinbeh Ayagiba Klipper: Mie BrandstrupStudie: The Lake Radio Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

“I dagens afsnit taler vi om, hvorvidt vores bias en hindring eller en fordel i forhold til tilgå den længeventet serie på en ærlig måde. Forventer vi for meget af den slags projekter og hvorfor?”

A SEAT AT THE TABLE

PODCAST | 2023

Hvad er repræsentation, misrepræsentation, underrepræsentation, hvordan måles det, og hvad skal vi bruge det til? Det er store spørgsmål vi tager op i dagens emne. Vi har besøg af den altid kloge, vidende og sjove Farhiya Khalid.

A SEAT AT THE TABLE

PODCAST | 2023

HVAD SKAL VI MED REPRÆSENTATION? feat. FARHIYA KHALID A Seat At The Table

Hvad er repræsentation, misrepræsentation, underrepræsentation, hvordan måles det, og hvad skal vi bruge det til? Det er store spørgsmål vi tager op i dagens emne. Vi har besøg af den altid kloge, vidende og sjove Farhiya Khalid.  Farhiya Khalid er journalist og historiker. Hun sidder i bestyrelsen hos Ansvarlig Presse og er desuden også ven af podcasten.Farhiya er også den den eminente vært på podcast ‘Mere end Mursten’ af Respons.Lyt til podcasten her: https://podcasts.apple.com/dk/podcast/mere-end-mursten/id1537230198?l=daI afsnittet nævnes følgende rapporter fra Ansvarlig Presse:Nydanskere i Nyhedsbilledet – En undersøgelse af danske nyhedsmediers inddragelse afindvandrere og efterkommere i indlandsstoffet(2012) http://kontrabande.com/nydanskere_i_nyhedsbilledet.pdfDem vi taler om – Etniske minoriteter i danske nyhedsmedier (2017)https://ansvarligpresse.dk/onewebmedia/AP_Dem-vi-taler-om_2017%281%29.pdfRacialized Representation in Danish Film – Ph.d (2020)udarbejdet af Tess S. Skadegård Thorsen.Tess kan kontaktes via https://www.tessskadegardthorsen.com/ hvis man gerne vil læse afhandlingen.Tjek desuden disse fantastiske initiativer, der svarer på manglende repræsentation fra folk ‘doing it themselves’:Another Life Community. Følg dem her: https://www.instagram.com/anotherlifecommunity/og Pluralisterne, læs mere om dem her: https://pluralisterne.dk/Tak fordi I lytter med. <3 Artworkfoto: Sissel AbelJingle: Awinbeh AyagibaProducer & klipper: Mie BrandstrupSærligt tak til alle vores venner hos The Lake Radio <3 Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

“Om et par uger træder Prami Larsen ud af døren på Filmværkstedet i København for sidste gang som leder af stedet. Og det er efter 28 år med chef-kasketten på. Og det er 28 år, hvor både filmmediet, filmskaberne og også Filmværkstedet selv har bevæget sig markant. Prami Larsen fortæller om, hvordan.”

Læs mere i Take81 | Afslagets anatomi.

KULTUREN

PODCAST | 2023

“Først lavede DR serien ‘De dyre Piger’, og nu er kommet ‘De dyre Drenge’. Men de to serier portrætterer to helt forskellige tilgange til at være ‘dyr: Drengene vil lave virksomhed og tjene mange penge, pigerne vil pynte sig og bruge mange penge. Er det bevidst, at DR har lavet den skelnen i programmerne?”

KULTUREN

PODCAST | 2023

“Caspar Erics seneste digtsamling ‘Nye balancer’ har sat gang i en større samtale om tilgængelighed og inklusion, og den samtale fortsætter han nu gennem sit musikalske projekt INTET ALTID, som han har sammen med Mikkel Grevsen.”

KULTUREN

PODCAST | 2023

“Det nordsjællandske egnsteater Hammermøllens Teatergruppe har skrevet en døv karakter ud af deres stykke – af den simple grund at de ikke kunne finde en døv skuespiller. Men skal man virkelig være døv for at spille en døv karakter?”

KULTUREN

PODCAST | 2023

“I dag lander et nyt filmforlig, der skal gælde de næste fire år. Kulturministeren er i jubel, men hvad siger branchen? Vi hører minister og producenter om aftalens ordlyd, og hvad det kan betyde for en dansk filmbranche, der lige nu er i knæ.”

KULTUREN

PODCAST | 2023

“Dansk film befinder sig i en brydningstid. Coronanedlukninger, streamingtjenester, kønspolitik og klimabevidsthed har skubbet til både indhold og økonomi, men hvor er dansk film på vej hen? Er det de rigtige danske film, der bliver skabt i disse år? Befinder vi os midt i et generationsskifte?”

FILMSTEMMER

PODCAST | 2023

Filminstituttets direktør Claus Ladegaard Filmstemmer

Dansk film befinder sig i en brydningstid. Coronanedlukninger, streamingtjenester, kønspolitik og klimabevidsthed har skubbet til både indhold og økonomi, men hvor er dansk film på vej hen? Er det de rigtige danske film, der bliver skabt i disse år? Befinder vi os midt i et generationsskifte? Hvor skal de penge, dansk film har hårdt brug for, komme fra? Det diskuterer Per Juul Carlsen og Soundvenues filmredaktør Jacob Ludvigsen med Claus Ladegaard, direktør for Det Danske Filminstitut.

Black Film, British Cinema II The MIT Press Podcast

Clive Nwonka and Anamik Saha discuss their forthcoming book Black Film, British Cinema II (publishing in March with Goldsmiths Press), a book which brings together scholars, thinkers and practitioners to consider the politics of blackness in contemporary British cinema and visual practice. Black Film British Cinema II considers the politics of blackness in contemporary British cinema and visual practice. This second iteration of Black Film British Cinema, marking over 30 years since the ground-breaking ICA Documents 7 publication in 1988, continues this investigation by offering a crucial contemporary consideration of the textual, institutional, cultural and political shifts that have occurred from this period. It focuses on the practices, values and networks of collaborations that have shaped the development of black film culture and representation. But what is black British film? How do such films, however defined, produce meaning through visual culture, and what are the political, social and aesthetic motivations and effects? How are the new forms of black British film facilitating new modes of representation, authorship and exhibition? Explored in the context of film aesthetics, curatorship, exhibition and arts practice, and the politics of diversity policy, Black Film British Cinema II provides the platform for new scholars, thinkers and practitioners to coalesce on these central questions. It is explicitly interdisciplinary, operating at the intersections of film studies, media and communications, sociology, politics and cultural studies. Through a diverse range of perspectives and theoretical interventions that offer a combination of traditional chapters, long-form essays, shorter think pieces, and critical dialogues, Black Film British Cinema II is a comprehensive, sustained, wide ranging collection that offers new framework for understanding contemporary black film practices and the cultural and creative dimensions that shape the making of blackness and race. Hosted and produced by Sam Kelly; Mixed by Samantha Doyle; Soundtrack by Kristen Gallerneaux

“Clive Nwonka and Anamik Saha discuss their forthcoming book ‘Black Film, British Cinema II’ , a book which brings together scholars, thinkers and practitioners to consider the politics of blackness in contemporary British cinema and visual practice.”

Læs ‘Black Film, British Cinema’, som har et afsnit skrevet af Tess S. Skadegård Thorsen.

MIT Press Podcast

PODCAST | 2023

“Kigger vi på film støttet af DFI er tallet for minoriteter i bi- og hovedroller faldende, de udgør ikke en spejling af samfundet og rollerne er oftest stereotype. Det har konsekvenser for vores samfund og for minoriteters selvfølelse, fortæller Tess Skadegård Thorsen med Ph.D i repræsentation i dansk film.”

HVAD ER STILLINGEN?

PODCAST | 2023

Kan du genkende dig selv på TV? Hvad er Stillingen?

Da skuespiller og instruktør Sandra Xi Sencindiver blev færdiguddannet på Den Danske Scenekunstskole ringede telefonen primært, når roller som au-pair skulle besættes. I dag er CV'et langt, men hun oplever fortsat, at hun og hendes kollegaer tilbydes og mødes med stereotype og karikerede roller. Derfor står hun bag kampagnen #etstoerrebilled, der sætter fokus på film og serier med ensidige casts. Repræsentation af minoriteter og kvinder har længe været et fokus i den danske TV- og filmbranche. Hos Det Danske Filminstitut har man siden 2014 forsøgt sig med forskellige tiltag, der sikrer en repræsentation, der spejler samfundet. Men kigger vi på film støttet af Det Danske Filminstitut er tallet for minoriter i bi- og hovedroller faldende, de udgør ikke en spejling af samfundet og rollerne er oftest stereotype. Det har konsekvenser for vores samfund og for minoriteters selvfølelse, fortæller Tess Thorsen med Ph.D i repræsentation i dansk film. Et emne som skuespiller og debuterende dramtiker Hanin Georgis sætter fokus på i teaterstykket Den anden arabiske kvinde på Blaagaard Teatret.

“Hvad betyder ‘the white gaze’, og hvordan skaber vi reel forandring og bedre repræsentation i film?”

CPH:DOX

“The white gaze og dekolonisering i film” | 2021

Disability Inclusion and Representation in the Film Industry
[starter 13:53]

Locarno Film Festival

Disability Inclusion and Representation in the Film Industry | 2023

“How Can Film Schools Become More Diverse and Accessible in a Sustainable Way?”

FILMSCHOOLFEST MUNICH

Social Sustainability | Panel | FILMSCHOOLFEST MUNICH | 2023

FILMMAKERS and decision makers explore Nordic diversity issues. Whose voices are heard? What is the representation and underrepresentation of different groups and what can be done on a Nordic level to improve the situation? And what made the Disney-Sámi co-work so successful?

Den Norske Filmfestivalen

DNF2021 Status Quo – Seminar on Diversity | 2021

“Screen Culture 2033 sets out how, over the next ten years, we at the BFI will transform public access to our programmes and collections, and how we will use our leadership role and National Lottery funding to build a screen sector that benefits all of UK society and contributes to a prosperous economy.”

BFI

Screen Culture 2033 | 2023

“BFI chief executive Ben Roberts and deputy CEO and executive director of corporate and industry affairs Harriet Finney discuss the BFI’s landmark Screen Culture 2033 strategy. Roberts and Finney give insights on the BFI’s approach and ambitions which will take the organisation through to its landmark centenary in 2033.”

Screen International

ScreenDaily Talks: BFI’s Ben Roberts, Harriet Finney discuss Screen Culture 2033 | 2022

“Over 6,000 members of the film industry in their 440 professions participated in the online survey initiated by the Alliance for #VielfaltImFilm (Diversity in Film). This is the first comprehensive data on their experiences with diversity and discrimination in front of and behind the camera. The results indicate that discrimination pervades the German film industry and limits the participation of people with different diversity backgrounds”

Vielfalt Im Film

Diskriminierung durchzieht die deutsche Filmbranche (Eng sub) | 2021

“Mød instruktør af ‘Woman’ Anastasia Mikova og aktivist og medvirkende Emma Holten. Moderator: Journalist Elisabeth Hamerik Schwarz.”

CPH:DOX

LIVE DEBAT: Hvad betyder repræsentation af forskellige kvinder i film/medierne for kvindebevægelsen? | 2020

“Vi lever i en verden, hvor pengene bestemmer. Derfor vil vi i dette sidste afsnit af ‘Mennesker, medier og mangfoldighed’ spørge: Er mangfoldighed big eller bad business?”

Video: Kristian Højgaard Nielsen | 2018

VIDENSKAB.DK | Sabrina Vitting-Seerup

“Hvem har hovedrollerne i de danske madprogrammer, og hvordan fremstilles de? Det finder vi ud af i dette afsnit af ‘Mennesker, medier og mangfoldighed’.”

VIDENSKAB.DK | Sabrina Vitting-Seerup

Video: Kristian Højgaard Nielsen | 2018

“Det er vigtigt, at vi kan identificere os med de kroppe og historier, vi møder i kulturen, fortæller repræsentationsforsker.”

VIDENSKAB.DK | Sabrina Vitting-Seerup

Video: Kristian Højgaard Nielsen | 2018

“Det er vigtigt, at vi kan identificere os med de kroppe og historier, vi møder i kulturen, fortæller repræsentationsforsker.”

VIDENSKAB.DK | Sabrina Vitting-Seerup

Video: Kristian Højgaard Nielsen | 2018

“Ikke bare hvem, der er med i tv, film og bøger, men også hvordan, de er med, er afgørende, fortæller forsker og verdensmester Sabrina Vitting-Seerup i fjerde afsnit af ‘Mennesker, medier og mangfoldighed’.”

VIDENSKAB.DK | Sabrina Vitting-Seerup

Video: Kristian Højgaard Nielsen | 2018

“Mangfoldig repræsentation handler bl.a. om at se, om der er nogle, som altid kommer til fadet, og om der er nogle, som aldrig gør det, fortæller ph.d.-stipendiat Sabrina Vitting-Seerup i dette afsnit af ‘Mennesker, medier og mangfoldighed’.”

VIDENSKAB.DK | Sabrina Vitting-Seerup

Video: Kristian Højgaard Nielsen | 2018

“Meget af det, vi opfatter som sandhed, er bare sandheder, som vi selv har konstrueret, fortæller ph.d.-stipendiat og verdensmester i public speaking Sabrina Vitting-Seerup.”

VIDENSKAB.DK | Sabrina Vitting-Seerup

Video: Kristian Højgaard Nielsen | 2018

“Det er langt fra ligegyldigt, at helten oftest er en hvid mand, mens kvinder og etniske minoriteter må tage til takke med birollerne, fortæller ph.d.-stipendiat Sabrina Vitting-Seerup.”

VIDENSKAB.DK | Sabrina Vitting-Seerup

Video: Kristian Højgaard Nielsen | 2018

“The past decade witnessed the rise of the various iterations of the 50/50 by 2020 movements which have intersectionally coincided with calls for greater ethnic participation in these movements and the industry at large. During the last couple of years the film industry has questioned its position, responsibility and actions in a paradigm that remains the status quo.”

Screen International

CineLink Talks: Thinking Inclusion Policy – Funding and The Industry Shift | 2022

Vær med til at skabe forandring og hold dig opdateret på kommende events og nyheder.

Tilmeld dig og modtag de seneste nyheder direkte i din indbakke, hver måned.

Ingen spam! Vi sender max 1-2 mails om måneden.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Twitter
LinkedIn
Instagram